Paneco.nl Zonnepanelen

Wat zijn zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn apparaten die zonne-energie omzetten in elektriciteit. Ze bestaan uit zonnecellen die zonlicht opvangen en omzetten in gelijkstroom. Een omvormer zet deze gelijkstroom vervolgens om in wisselstroom, die geschikt is voor gebruik in huizen en bedrijven. Zonnepanelen zijn een vorm van duurzame energie en worden steeds vaker gebruikt als alternatief voor fossiele brandstoffen zoals kolen en gas. Ze kunnen op daken van gebouwen worden geïnstalleerd of op de grond worden geplaatst in zogenaamde zonnevelden. Door zonnepanelen te gebruiken, kunnen huiseigenaren en bedrijven geld besparen op hun energierekening en bijdragen aan een beter milieu.

Waarom overstappen op zonnepanelen?

 1. Bespaar geld op uw energierekening: Zonnepanelen helpen u geld te besparen op uw energierekening omdat u minder afhankelijk bent van de energieleverancier. Zodra de panelen zijn geïnstalleerd, kan uw energierekening aanzienlijk lager zijn.
 2. Investeer in uw toekomst: Zonnepanelen zijn een investering in uw toekomst, omdat ze de waarde van uw huis kunnen verhogen. Potentiële kopers zijn vaak bereid om meer te betalen voor huizen met zonnepanelen vanwege de kostenbesparingen die ermee gepaard gaan.

 3. Milieuvriendelijk: Zonne-energie is een schone en hernieuwbare energiebron die de planeet niet belast met CO2-uitstoot en dus niet bijdraagt aan klimaatverandering. Door over te stappen op zonnepanelen, helpt u bij het verminderen van uw ecologische voetafdruk en het creëren van een schonere toekomst.

 4. Betrouwbaarheid: In tegenstelling tot traditionele energiebronnen, zijn zonnepanelen minder vatbaar voor storingen en uitval. Dit betekent dat u minder afhankelijk bent van het stroomnet en dus minder kwetsbaar bent voor stroomuitval.

 5. Lage onderhoudskosten: Zonnepanelen zijn relatief onderhoudsarm en hebben geen bewegende delen. Na installatie hebben ze weinig onderhoud nodig en gaan ze lang mee.

 6. Financiële incentives: Overheden bieden vaak financiële stimulansen en belastingvoordelen aan huiseigenaren die overstappen op zonne-energie. Dit kan de initiële kosten van installatie verlagen en u helpen nog meer te besparen op uw energierekening.

Paneco.nl Zonnepanelen

Wie is Paneco?

Welkom bij Paneco, een bedrijf dat zich richt op duurzame energieoplossingen en de toekomst van onze planeet. Bij Paneco zijn we gepassioneerd over het leveren van hoogwaardige zonnepanelen en het helpen van onze klanten om te besparen op hun energierekening terwijl ze tegelijkertijd hun ecologische voetafdruk verkleinen.

 

Onze deskundige teams van technici en ingenieurs zijn toegewijd aan het ontwerpen, installeren en onderhouden van zonnepanelen die zowel esthetisch aantrekkelijk als uiterst functioneel zijn. We gebruiken alleen hoogwaardige materialen en producten van gerenommeerde leveranciers om ervoor te zorgen dat onze systemen lang meegaan en op de lange termijn rendabel zijn.

 

Bij Paneco zijn we er trots op dat we een betrouwbare partner zijn voor onze klanten, of ze nu particulieren zijn die hun huis willen verduurzamen of bedrijven die op zoek zijn naar innovatieve oplossingen voor energie-efficiëntie. Onze klantenservice is van wereldklasse en we doen er alles aan om ervoor te zorgen dat onze klanten tevreden zijn en het beste rendement behalen uit hun investering.

 

We zijn ervan overtuigd dat het gebruik van zonne-energie een belangrijke rol zal spelen in de overgang naar een duurzame toekomst, en we zijn trots om daar deel van uit te maken. Bij Paneco zijn we toegewijd aan het leveren van hoogwaardige, duurzame energieoplossingen die niet alleen de planeet helpen, maar ook financiële voordelen opleveren voor onze klanten.

Zorgeloos genieten van uw eigen groene energie

Dat kan met zonnepanelen, een investering waarvan u al snel de vruchten plukt. Maar, omdat elk dak weer anders is, bestaat er geen pasklare oplossing waar iedereen bij gebaat is. Behalve uw dak zijn er nog een aantal factoren die een rol spelen bij het maken van de juiste keuze voor zonnepanelen.

 • Kiest u voor een hoog rendement, of heeft u een beperkt budget?
 • Is de uitstraling van de zonnepanelen voor u van belang?
 • Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig om quitte te spelen nadat ik mijn investering heb terugverdiend?

De werking van panelen in 7 stappen

Natuurlijk weet u dat je met zonnepanelen op het dak zelf stroom op kunt wekken. Hoe dat precies werkt, leggen we u uit in 7 heldere stappen:

 1. De zonnepanelen, die meestal op het dak gemonteerd worden, vangen zonlicht op. Zij reageren niet alleen op direct-, maar ook op indirect zonlicht. Dus ook als het buiten bewolkt is.
 2. Het opgevangen licht in de PV-cellen tussen de laagjes silicium veroorzaakt een spanningsverschil.
 3. Dat spanningsverschil levert gelijkstroom, dat je behalve voor gloeilampen, niet kunt gebruiken.
 4. Vervolgens zet de omvormer de gelijkstroom om naar wisselstroom -dat is de stroom die uit het stopcontact komt-. De omvormer laat ook zien hoeveel stroom de zonnepanelen leveren.
 5. In de groepenkast wordt de opgewekte stroom en de netstroom verdeeld naar alle apparaten.
 6. Uw apparaten verbruiken beide soorten stroom.
 7. Alle door u opgewekte stroom die u niet gebruikt gaat naar het elektriciteitsnet en kan gesaldeerd worden.