Elektrische auto’s zijn in opmars. Met een elektrische auto wordt het milieu veel minder belast en het scheelt u in uw portemonnee. U tankt immers stroom in plaats van fossiele brandstof.

Met een volledig elektrische auto bent u dus afhankelijk van laadpalen, om de auto op te laden. Het grootste bezwaar van tanken bij de laadpaal is de tijd dat u staat te wachten. Niet alleen tot er een laadpaal beschikbaar is, maar als uw auto aan de laadpaal staat, kost het u ook veel kostbare tijd tot u weer verder kunt.

Laadpalen

Tanken met de elektrische auto

Het gemak van een eigen

Laadpaal

Paneco.nl Zonnepanelen

Gemiddeld duurt het 6 tot 10 uur voordat een elektrische auto volledig is opgeladen. Zolang wilt u natuurlijk niet staan wachten bij een publieke laadpaal langs de weg, dus dan wordt er even snel wat bijgeladen.

Misschien treft u het en is er bij u in de straat of op het werk een laadpaal beschikbaar. Anders blijft het toch een beetje behelpen.

Met een eigen laadpaal kunt u de auto eenvoudig ’s nachts opladen. ’s Morgens kunt u dan weer zonder zorgen op pad. Bovendien bespaart u met een eigen laadpaal op de kosten van de energie. Voor uw eigen elektriciteit betaalt u aanzienlijk minder dan voor die van publieke laadpalen.

Paneco.nl Zonnepanelen

Laadpalen

Elektrische auto’s opladen

Met een elektrische auto hoeft u niet te tanken, maar hij moet natuurlijk wel tijdig worden opgeladen. U kunt de auto opladen aan een laadpaal of een snellaadpaal en daar heeft u een speciaal pasje voor nodig. Er moet namelijk uiteraard wel afgerekend worden voor de stroom die u aan de laadpaal gebruikt.

Ook wanneer u met een hybride auto rijdt, zult u maximaal gebruik willen maken van de accu. Een eigen laadpaal is dan ideaal. Gewoon ’s avonds aan de laadpaal zetten en ’s morgens zorgeloos weer op pad met volle accu’s.

Laadpaal

Parkeerplaats voor de deur

Heeft u geen eigen parkeergelegenheid, maar parkeert u meestal op een parkeerplaats bij u voor de deur, dan zijn er ook mogelijkheden voor een eigen laadpaal. De laadpaal wordt dan op uw eigen meterkast aangesloten. Zo profiteert u van goedkopere stroom.

In dit geval moet u wel een ontheffing voor de Algemene Plaatselijke Verordening bij uw gemeente aanvragen. Er ligt dan immers een kabel over de weg van uw meterkast naar de auto.

Win-win: Laadpalen op zonnepanelen

De meest duurzame en kostenbesparende optie is een eigen laadpaal op zonnepanelen. Nadat u de investering van de zonnepanelen en de laadpaal heeft terugverdiend, kunt u kosteloos uw auto opladen. Informeer snel naar de mogelijkheden, want beter dan dit wordt het niet.

Het aansluiten van een laadpaal thuis

De laadpaal wordt rechtstreeks aangesloten op de meterkast. In de meterkast wordt een aardlekautomaat geplaatst en wordt een nieuwe groep voor de laadpaal aangemaakt. Zo wordt het stroomnet beveiligd tegen overbelasting.

Laadpalen

Wat heb ik nodig voor een eigen laadpaal thuis?

Om uw eigen laadpaal aan te schaffen heeft u een eigen oprit of parkeerplaats nodig. Dan heeft u voor een laadpaal voor particulier gebruik geen vergunning nodig. Beschikt u over een eigen oprit of parkeerplaats, dan kunnen wij bij u een laadpaal komen installeren. Gemak dient de mens.